Mousse de ciocolata alba, aerat si pufos, ornat cu zmeura

de Stella29 in Dulciuri, 25 Iul 2024 | 2103 vizualizari

 

 Mousse de ciocolata alba, aerat si pufos, ornat cu zmeura este un desert divin, usor de facut, care va cuceri pe toata lumea! Rece, de la frigider, e senzational si cu siguranta o sa-l repeti!

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 200 g ciocolata alba
  • 300 ml smantana pentru frisca (rece)
  • 3 albusuri de ou
  • 50 g zahar
  • O lingurita de extract de vanilie
  • 200 g zmeura proaspata pentru decor
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de ciocolata alba, aerat si pufos, ornat cu zmeura:

Rupe ciocolata in bucati si topeste-o la bain-marine.
Amesteca pana cand devine fluida si apoi las-o la racit.

Prepara frisca

Intr-un bol mare, pe care l-ai lasat la frigider 20 minute in prealabil impreuna cu paletele mixerului, mixeaza frisca pana cand devine ferma apoi da-o la frigider.

Prepararea albusurilor:


Mixeaza albusurile pana cand devin pufoase, apoi adauga, treptat, zaharul si mixeaza pana cand e topit si amestecul formeaza tepi la atingere.

Combinarea ingredientelor:

Incorporeaza cu miscari usoare ciocolata alba racita (nu complet) in frisca.

Adauga extractul de vanilie si omogenizeaza amestecand usor.
Pune acum si albusurile si amesteca cu miscari largi, de jos in sus, pana la omogenizare.

Cu ajutorul unui pos cu dui cu deschizatura mare, imparte mousse-ul in pahare sau boluri individuale.
Orneaza cu zmeura proaspata.
Baga la frigider mousse-ul pentru cel putin 2 ore inainte de servire, pentru a-si defini aromele, apoi poti servi.

Daca vrei sa incerci si altfel de mousse, poate-ti place  Mousse de cafea cu frisca sau Mousse de ciocolata

Serveste-le alaturi de-o ceasca generoasa cu cafea

TIPS-URI

1

Poti adauga si frunze de menta pentru un plus de prospetime.

2

Pentru un aspect festiv, presara putin zahar pudra deasupra zmeurei inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ciocolata alba, aerat si pufos, ornat cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coupe Jacques pentru 5 persoane