Mousse de ciocolata alba si neagra

de Oana in Dulciuri, 30 Apr 2009 | 7160 vizualizari

 

Momentul dulce al Seminarului Lalla Cooking- aprilie 2009, a fost acest desert imbietor.

 

INGREDIENTE

  • 100 g ciocolata neagra cu concentratie mare de cacao
  • 100 g ciocolata alba
  • 4 oua
  • putin zahar pudra
        Cosulete din piscot:
  • 4 oua
  • 100 g faina
  • cateva linguri zahar pudra
        Sos englez:
  • un galbenus de ou
  • 100 ml smantana lichida
  • esenta de rom si vanilie
        Decor:
  • ciocolata topita
  • cirese confiate
  • frunze de menta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de ciocolata alba si neagra:

Se topeste ciocolata neagra si separat cea alba. Se incorporeaza cate doua galbenusuri in fiecare tip de ciocolata. Se adauga albusurile batute spuma, cate doua albusuri in fiecare vas cu ciocolata, se amesteca lejer si se lasa la rece.

Cosuletele din piscot se fac simplu, amestecand cu mixerul ingredientele. Ar fi perfecta o forma tapetata cu hartie de pergament, sub forma de cosulet. Aluatul se imparte in forme si se coace pana se rumeneste putin. Se scoate din forme si se lasa la racit.

Intre timp se prepara si sosul englez, amestecand la bain-marie galbenusul de ou cu smantana lichida. Dupa ce se ingroasa se ia de pe foc, se adauga esentele si se lasa la frigider.

Pe un platou se toarna sosul englez, se adauga o cupa mare de mousse din ciocolata alba, in cosuletul de piscot se pune moussul de ciocolata neagra.

Se orneaza cu ciocolata topita, ciresele confiate si frunzulita de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ciocolata alba si neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Minty Blanc