Mucenici

de ALIGIULIA in Prajituri, 15 Mar 2013 | 3514 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 4 oua
  • 50-60 g zahar
  • 2 cuburi de drojdie
  • mirodenii
  • sare
  • 100 ml lapte cald
  • unt cat o nuca
  • 20 ml ulei pentru framantat
  • +
  • nuca macinata
  • miere de albine
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici:

Se pune faina intr-un bol, se face o fantana in mijlocin care se pune ouale, drojdia dizolvata cu un pic de apa calda si o lingurita de zahar, zaharul, untul si se incepe a framanta si se incorporeaza toata faina si tot laptele. Trebuie sa rezulte un aluat lipicios ca la cozonac. Acum, daca mai trebuie o mana doua de faina mai puneti...eu m-am orientat asa la ochi...apoi se incepe a pune ulei cald si se framanta bine pana ce aluatul face basicute si nu se ma lipeste de maini. 

Se lasa la dospit  si apoi se fac mucenicii care inainte de a-i pune la cuptor ii lasati sa se mai odihneasca un pic in tava. Se ung cu ou batut si se dau la cuptor. Se scot se ung cu miere de albine si se tavalesc prin nuca macinata sau daca preferati prin nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]