Mucenici muntenesti (varianta rapida)

de alinutza1983 in Dulciuri, 8 Mar 2011 | 7813 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg mucenici uscati din comert,
  • 1,5 l apa,
  • 300 gr nuca macinata,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 1lingurita sare,
  • 300 gr zahar,
  • coaja rasa de la o lamaie.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici muntenesti (varianta rapida):

1 Se pune apa la fiert, intr-un vas mare si curat, apoi se adauga colaceii in momentul in care apa ajunge la punctul de fierbere, se sareaza si se lasa la fiert cca 15 min.

2. Se incearca un colacel - daca este moale, dar nu trebuie sa se desfaca, apoi punem scortisoara si zaharul, se mai fierb impreuna inca 5-10 min si se stinge focul. 3. Nuca se pune direct in farfurie, in momentul in care servim colaceii. ( sunt foarte gustosi si reci). optional: punem coaja de lamaie rasa, rom, etc...mie imi place foarte mult gustul de lamaie, asa ca in momentul in care am stins focul , am adaugat si coaja rasa de la o lamaie mai marisoara!


Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici muntenesti (varianta rapida)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]