Mulligatawny

de Mitinita in Supe, 8 Dec 2011 | 6952 vizualizari

 

Aveam o cutie cu supa de pui la congelator si cand am scos-o afara nu stiam ce voi face cu ea. Ma gandeam la o ciorba a la grec,dar parca as fi incercat ceva diferit. Si uite asa am rasfoit cartea "Cooking - A commonsense guide" si am dat peste reteta de mulligatawny,despre care mereu am avut impresia ca e o reteta complicata.Nici pe departe,aceasta supa indiana este foarte usor de executat si are un gust sublim.
PS Si asa a trecut si 400 neobservat:))))

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura de unt
  • 1 piept de pui,taiat in bucatele
  • 1 ceapa mare,taiata cuburi
  • 1 mar de casa,taiat cuburi
  • 1 lingura de curry Kotanyi
  • 1 litru de supa de pui (eu mereu pastrez cate o cutie in congelator)
  • 3 linguri de orez cu bobul lung
  • 1 lingurita de suc de lamaie
  • 3 linguri de frisca pentru gatit
  • sare ,piper
  • 1 lingurita vegeta de casa (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mulligatawny:

 

Se pune untul intr-o craticioara si se infierbanta. Se adauga ceapa si marul si cand incepe sa se rumeneasca se adauga bucatile de pui.

Cand s-au prajit se adauga pudra de curry si dupa un minut se adauga supa si orezul. Pune sare ,piper si vegeta de casa .

Se fierbe cam 20 de minute si dupa ce oprim focul adaugam sucul de lamaie si frisca pentru gatit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mulligatawny" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]