Delicioasă și aromată, supa cremă de usturoi este perfectă pentru zilele răcoroase! Cremoasă, fină și plină de savoare, această rețetă simplă te va cuceri de la prima lingură.
Pentru această Supă cremă de usturoi - Deliciu fin și aromat, avem nevoie de următoarele ingrediente: usturoi, cartofi, ceapă, rădăcinoase, dovlecel, crutoane.
Cum se prepara Supa cremă de usturoi - Deliciu fin și aromat:
Curăță ceapa, rădăcinoasele, dovlecelul și cartofii și taie-le în bucăți potrivite.
Încinge puțin ulei de măsline într-o cratiță mare și pune legumele tăiate, lasă-le 1-2 minute la călit, apoi adaugă apă cât să le acopere în întregime. Lasă-le la fiert în cratița acoperită cu un capac.
Curăță usturoiul și pune cățeii într-un vas termorezistent. Condimentează cu sare și toarnă peste ei ulei de măsline, apoi acoperă vasul cu folie de aluminiu și pune-l în cuptor, la 170 grade C, pentru aproximativ 30 - 40 de minute.
După ce s-au copt, scoate tava și desfă cu atenție folia de aluminiu. Pune cățeii de usturoi în cratiță, peste celelalte ingrediente. Condimentează cu sare, piper și praf de usturoi pentru un plus de aromă. Cu ajutorul unui blender vertical, pasează fin totul până obții o compoziție fină, omogenă.
Tapetează cu hârtie de copt tava de aragaz. Taie pâinea în cuburi și stropește cu uleiul rămas de la usturoiul copt. Așază și feliile de bacon în tavă. Coace totul în cuptor, la 190 grade C, până se rumenesc crutoanele și feliile de bacon.
Servește supa de usturoi cu bacon crocant și crutoane. Este un deliciu care te va cuceri prin textură și aromă.
O alta supa delicioasa si fina este si Supa crema din sparanghel sau Supa crema de ciuperci cu crutoane, o mancare foarte gustoasa si hranitoare.
Îți recomandăm și rețeta de Supă cremă de dovleac copt cu ciuperci de pădure, absolut delicioasă.