Musaca

de -Licurici- in Mancaruri cu carne, 13 Aug 2015 | 4206 vizualizari

 

Intotdeauna mi-au placut mancarurile ce contin carne tocata, asa ca am facut o musaca putin diferita decat cea pe care o fac de obicei, adica am prajit cartofii, inainte ii fierbeam putin si am facut o crusta de cascaval. A iesit delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 500g carne tocata
  • o ceapa
  • un ardei
  • 3 linguri bulion
  • 3 cartofi mari
  • boia, fulgi chilli, sare, piper
  • 2 oua + 2 linguri smantana
  • 100g cascaval ras
  • un cubulet de unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Ceapa tocata se pune la prajit in putin ulei. Cand s-a inmuiat, am adaugat carnea tocata si am lasat 5 min pe foc, amestecand mereu ca sa se desfaca. Apoi am adaugat bulionul amestecat cu o jumatate de cana de apa si ardeiul taiat bastonase. Am potrivit gustul cu condimentele si am lasat 7 min pe foc.

Cartofii i-am taiat rondele si i-am prajit putin in ulei incins. Ouale le-am amestecat cu smantana.

Am pregatatit un vas termorezistent, l-am uns cu unt, am adaugat un strat de cartofi, carnea, cartofi, sosul format din oua si smantana, apoi cascaval ras. Am bagat in cuptor pentru 25 min, pana s-a rumenit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Patison (dovlecel steluta) umplut