Musaca aperitiv vegetarian

de dentistutza in Aperitive / Garnituri, 5 Iul 2010 | 6821 vizualizari

 

O combinatie foarte racoritoare de dovlecel cu rosie,tocmai buna vara cand organismul cere hrana usoara si vitaminizanta.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 3 rosii coapte,decojite
  • 1 capatana usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel
  • cateva frunze menta proaspata (optional)
  • ulei masline
  • 1/2 cana otet de mere cu miere+1/2 lingurita zahar brun
  • sare.piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca aperitiv vegetarian:

Dovleceii se spala bine si se taie rondele potrivite fara a-i curata.Se presara cu un praf de sare si se lasa cam 30 min. in strecuratoare.Se scurg bine si se tamponeaza usor cu un servetel de hartie. Se rumenesc in putin ulei de masline.

Rosiile decojite se taie felii f. subtiri, usturoiul se piseaza.Otetul cu zaharul se dau in cateva clocote si se lasa la racorit.

Intr-un vas de pyrex de masura potrivita se asambleaza "musacaua" astfel:

un strat de dovlecei,unul de rosii,pe deasupra presaram usturoiul pisat si patrunjel tocat. Adaugam sare si piper proaspat macinat dupa gust.Continuam pana ajungem la ultimul strat , dovlecei.

Acoperim cu patrunjel,usturoi si menta maruntita fin.Peste compozitie turnam otetul,un fir de ulei bun de masline si acoperim. Dam la frigider sa se patrunda gusturile.

 

TIPS-URI

1

Noi o servim cu paine prajita calda

2

Mai nou folosesc cu succes un mix de piper (alb,rosu,verde,negru) rasnit pe loc.E si gustos dar parca mai putin aspru ca cel negru gata macinat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca aperitiv vegetarian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv de sezon