Muschiulet de porc in vin alb si seminte aromate/Filet mignon de porc au vin blanc

de Sylvia in Porc, 3 Dec 2010 | 20125 vizualizari

 

Am pregatit zilele trecute aceasta masa penru baieti, eu care postesc m-am saturat din priviri si din amintiri :) . Mananc foarte rar carne de porc, extrem de rar as zice dar nu as refuza un muschiulet de porc la cuptor caruia ii place sa fie alintat cu cele mai fine si aromate retete si te rasplateste in schimb cu o aroma si o textura aparte.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aceasta reteta am avut nevoie de
  • un muschiulet de porc, filet mignon cum se numeste in Franta ( din care eu ma folosit doar jumatate )
  • putina sare de Guérande, o sare care eu o apreciez foarte mult si in forma de flori de sare sau sare mai mare gri la culoare care se macina proaspat
  • putin piper proaspat macinat,
  • boia,
  • o lingurita de plina de amestec de seminte aromate ( chimen, coriandru, ienibahar) care dau un gust aparte fripturilor la cuptor,
  • amestec de 5 feluri de boabe de piper.
  • In plus am mai adaugat
  • aproximativ 150-200 ml de vin alb demisec  
  • putin ulei.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc in vin alb si seminte aromate/Filet mignon de porc au vin blanc:

  Se condimenteaza muschiletul de porc  cu sare si piper proaspat macinate, adaugam putina boia si boabe de piper intregi si o lingurita de semnite aromate ( ienibahar, coriandru, chimen).

   Se aseaza intr-un vas termorezistent si se toarna peste vinul si uleiul. Pentru genul acesta de fripturi folosesc amestec de 4 uleiuri, eu il cumpar in aceasta forma dar se poate si combina acasa din ulei de floarea soarelui in cantitate preponderenta, ulei de masline, ulei de struguri si ulei de rapita in cantitati mai  mici care au rolul de a duce un plus de aroma si  a modifica timpul de ardere .

   Eu am facut in cantitate mai mica, puteti sa puneti mai mult vin alb daca faceti in cantitate mai mare. Am lasat la cuptorul preincins la 220 de grade timp de 20 de minute cu vasul acoperit si apoi inca 20-25 de minute descoperit sa se rumeneasca bine, turnand din cand in cand peste el compozitie din vas . Dupa ce l-am scos din cuptor am mai presarat peste el cateva seminte aromate si patrunjel verde.

Eu l-as fi mancat feliat cu un sos picant langa si cu niste legume caramelizate baietii au vrut cu cartofi prajiti si cu un sos facut din usturoi zdrobit mixat cu sare, smantana, iaurt, piper si marar. Cum clientul nostru e stapanul nostru a fost servit cu cartofi prajiti si sos alb de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc in vin alb si seminte aromate/Filet mignon de porc au vin blanc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

mihaelar63 1

08.12.2010, 11:58

am salvat reteta si astept si eu sa o prepar Post roditor iti doresc

Sylvia 1

08.12.2010, 12:33

Mihaela iti multumesc mult a fost chiar mai usor decat ma asteptam. Sper sa testezi si sa iti placa reteta

Bucataras Medi 1

19.12.2010, 14:36

Cat de bine poate sa arate.....ca de-altfel tot ce pregatesti tu...........

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc invelit in bacon crud la cuptor