Naan- paine indiana

de xana in Piine, 20 Noi 2017 | 7753 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 2 linguri iaurt natural
  • 110 ml apa
  • ½ lingurita praf de de copt
  • 6 gr drojdie
  • 1 praf de zahar
  • 1 lingura ulei
  • ½ lingurita sare fina
  • un praf de garam masala

Pentru uns(optional):

  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel tocat
  • 3-4 linguri margarina topita
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Naan- paine indiana:

Amestecam drojdia cu zaharul si doua linguri din cantitatea de apa calduta si o dam deoparte cca 10 minute pana formeaza o spuma deasupra.

Adaugam peste drojdie restul de apa, faina, iaurtul, praful de copt, garam masala, sare si o lingura de ulei si incepem sa framantam pana se formeaza un aluat moale si putin lipicios. In cazul in care este prea umed, se mai adauga o lingura de faina. Acoperim cu un prosop si lasam la crescut pentru o ora pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut, rupem bucati din care formam bilute si le intindem in foi subtiri. Ne ajutam de putina faina pentru a nu se lipi de suprafata de lucru.

Incingem o tigaie si punem cate o foaie, apoi acoperim cu un capac pentru cateva secunde. Cand incepe sa formeze bule de aer, o intoarcem pe partea cealalta si o lasam sa se rumeneasca(bulele se vor arde- asa si trebuie).

 

Amestecam margarina cu usturoiul pisat si patrunjelul tocat si ungem turtele cand sunt calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Naan- paine indiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lipii la tigaie