Napolitana

de DIANA B in Dulciuri, 6 Aug 2011 | 11261 vizualizari

 

Cotrobaind prin PC , am gasit o poza care era singurica si plangea de mama focului ... n-avea titlu , n-avea nici frati si nici surori , era o ... ceva , dar imi amintesc foarte bine ca era aromata , parfumata si usor de executat (parca eu fac ceva laborios ... neeeeeeeeea , n-ai sa vezi ) , asa ca m-am hotarat sa v-o spun si voua ...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rahat , diverse culori
  • 1 lamaie mareee
  • 1 pachet unt 85% grasimi
  • 1 pachet foi Lica
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitana:

Lamaia se spala foarte  bine , se taie-n bucati si impreuna cu untul de la temperatura camerei si cu rahatul , se da(am scris corect) prin masina de tocat , obtinandu-se o pasta frumos colorata si tare parfumata , care se amesteca foarte bine ptr o buna omogenizare . Pe un taietor sau planseta  , se aseaza o foaie de napolitana peste care cu ajutorul unui cutit cu lama lunga si bine umezit in apa foarte  rece , se intinde un strat de ,,crema" ; continunadu-se cu o alta foaie si crema ........ pana la terminarea acestora . Se da napolitana la rece , chiar si pana a doua zi , cand foile vor fi moi si vor putea fi portionate romburi  sau patrate .

Este o reteta foarte simpla , cu ingrediente putine , dar foarte aromata si ... enjoy

PS Regret ca n-am poze si-n sectiune ...

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]