Nectar de piersici

de Angelina_Elena in Bauturi, 19 Sep 2013 | 18123 vizualizari

 

Foarte bun si parfumat! Multumesc Vio_dreams (site-ul caietul cu retete).

 

INGREDIENTE

  • 3 kg piersici (fara samburi)
  • 900 g zahar
  • 1.6 l apa
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar de piersici:

Alegem piersicile care sunt coapte bine.

Le spalam, le curatam de pielita si le scoatem samburii.

Cu ajutorul unui blender transformam fructele intr-un piure fin.

Le punem intr-o cratita, adaugam zaharul peste ele. amestecam, apoi turnam apa.

Punem cratita pe foc si mai amestecam din cand in cand. Lasam sa clocoteasca pana se ingroasa putin.

Dupa ce s-a ingrosat putin, turnam nectarul fierbinte in sticlele sterilizate si le inchidem.

Lasam sa se raceasca nectarul in sticle, apoi asezam un prosop pe fundul cratitei in care urmeaza sa le fierbem.

Invelim fiecare sticla in cate-o laveta si turnam apa (sa ramana cratita goala de doua degete).

Punem cratita pe foc si lasam pana incepe sa clocoteasca.

Lasam sticlele sa se raceasca in cratita, apoi le scoatem si le depozitam in camara.

TIPS-URI

1

Din ingredientele de mai sus am obtinut 12 sticle de 330 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]