Negresa

de dakris in Prajituri, 6 Feb 2012 | 14572 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 pachet de unt sau margarina
  • 500 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura esenta rom
  • 50 g cacao
  • 50 g ciocolata cu lapte sau de menaj
  • 100 g nuci (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Se pun intr-o cratita laptele, untul/margarina, zaharul si cacaoa si se dau intr-un clocot. Din compozitia rezultata se opresc 15 linguri in care sa adauga ciocolata care se topeste (pt. decor). Restul compozitiei se pune la racit.

Peste albusurile batute spuma se adauga galbenusurile unul cate unul, praful de copt stins, faina, esenta de rom, compozitia racita si nucile. Se coace la cuptor cca 30 min. Peste prajitura coapta se toarna ciocolata topita.

Se taie rece.


Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]