Negresa

de andreea_nagy in Prajituri, 25 Feb 2014 | 6445 vizualizari

 

No comment ............. :D Va las pe voi sa apreciati dupa ce o incercati ! :)

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 1 pachet margarina (250 g)
  • 300 g zahar
  • 7 galbenusuri
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri cacao neagra
  • 300 g faina
  • putina sare
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • Bezea :
  • 7 albusuri
  • 300 g zahar
  • zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Blat:

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, se adauga margarina (eu o topesc putin in cuptorul cu microunde), bicarbonatul stins, laptele si apoi faina amestecata cu cacaoa. Se amesteca bine si se toarna in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se coace la 180 grade, aproximativ 35-40 minute, dar dupa vreo 30 minute faceti testul cu scobitoarea :)

In timp ce blatul este la cuptor se pregateste bezeaua .

Bezea:

Se bat albusurile, apoi se adauga treptat zaharul si putina zeama de lamaie si se continua mixarea pe baie de abur pana se intareste spuma.

Pe blatul putin rece se toarna spuma, apoi se mai da putin la cuptor sa se rumeneasca putin.

TIPS-URI

1

Eu folosesc o tava mare....aprox. 35/45 cm....daca folositi o tava mai mica scoateti din oua si apoi din restul ingredientelor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]