Negresa cu bezea - reteta 400

de Criss in Prajituri, 2 Aug 2015 | 21574 vizualizari

 

Aceasta prajitura e una foarte veche si cred ca multe dintre voi, cele care ma urmariti aveti reteta de la mama, bunica, matusa, etc. I se mai spune si "Dintele negrului", dar eu pefer sa-i spun negresa cu bezea. Am mai facut aceasta prajitura si cu alta ocazie, insa atunci n-am pus stratul de gem si bine am facut. Mi-a placut mai mult fara gem si cu siguranta n-am sa mai pun gem cand am sa mai fac prajitura. Dar voi puteti face cum va place mai mult. Eventual puteti renunta la gem si sa puneti visine in blat. Cu siguranta e delicioasa asa.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -200 g unt moale (NU margarina!)
  • -200 g zahar -5 galbenusuri
  • -250 ml lapte
  • -300 g faina
  • -4 linguri rase cacao
  • -1 lingurita esenta de rom
  • -1 plic praf de copt
  • Bezea:
  • -5 albusuri
  • -200 g zahar
  • -1 lingurita zeama de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu bezea - reteta 400:

Intr-un bol se bate untul moale impreuna cu zaharul, pana se spumeaza. Se adauga apoi galbenusurile de oua pe rand si se mixeaza. Se adauga apoi laptele alternand cu faina amestecata cu cacao si praf de copt. Amestecul rezultat va fi unul cremos si mai vartos si se va intinde cu ajutorul unei palete intr-o tava 34/24 tapetata cu hartie de copt. Se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mic si se coace prajitura 20 minute, dupa care se scoate, se unge deasupra cu gem (optional) si se pune bezeaua.

Pentru bezea se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana rezulta o bezea ferma si lucioasa si fara cristale de zahar. Se adauga in final si o lingurita de zeama de lamaie, care va face bezeaua sa fie usor crocanta in exterior. Bezeaua se intinde pe prajitura cu ajutorul unei spatule sau se poate pune intr-un posh si sprita pe prajitura, cum am facut eu.

Se mai coace prajitura inca 10 minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se taie cu un cutit umezit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu bezea - reteta 400" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de ciocolata