Negresa cu crema ganache

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 13 Aug 2011 | 13417 vizualizari

 

Negresa cu crema ganache o prajitura savuroasa pentru cafeluta de dimineata

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 170 g ciocolata
  • 170 g unt
  • 200-250 g zahar
  • 3 oua
  • 120 g faina
  • 5 g praf de copt
  •  Crema:
  • 150 g ciocolata
  • 150 g frisca lichida
  •  Décor:
  • Alune
  • Fructe diverse
  • Menta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema ganache:

Blat negresa cu crema ganache

Ciocolata rupta bucati se topeste impreuna cu untul. Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga amestecul de ciocolata si unt; se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste compozitia umeda. O tava patrata(24x24 cm) se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt  si faina. Se toarna compozitia si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute,la foc mare in primele 5-7 minute,apoi la temperatura mica-medie. Se opreste focul si se lasa in cuptor ~10 minutee, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca complet.

Crema ganache:

Ciocolata rupta bucati se pune intr-o cratita impreuna cu frisca lichida si se pun pe foc,la foc mic,pana se topeste ciocolata(amestecul nu trebuie sa fiarba). Se transfera intr-un bol si se baga la frigider pentru 30-40 minute. Cand este complet ree se mixeaza pana obtinem o compozitie cremoasa.

Peste blatul racit se intinde crema si se baga in frigider pentru minim 30 minute, apoi se proportioneaza si se decoreaza.

Negresa cu crema ganache se serveste rece alaturi de o cafeluta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema ganache" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]