Negresa cu glazura de ciocolata alba

de rodicamaria in Prajituri, 2 Ian 2014 | 6091 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 300 g zahar + 75 g pt. glazura
  • 200 g unt
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de lapte + 2 pt. glazura de ciocolata amaruie
  • 1 praf de copt
  • 75 ml apa pt. glazura
  • 150 g ciocolata alba
  • 50 g ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura de ciocolata alba:

Intr-o cratita antiaderanta punem la foc mic untul,zaharul,laptele,cacaoa si fierbem la foc mic cateva clocote,amestecand continuu.Lasam la racit dar mai amestecam din cand in cand in ea.Cand compozitia este rece punem galbenusurile amestecand bine dupa care adaugam faina amestecata cu praf de copt si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Albusurile le batem bine apoi le incorporam in compozitia de cacao amestecand de jos in sus. Punem compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins in prealabil pana trece testul cu scobitoarea. Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Intre timp facem glazura alba : apa cu zaharul se fierb pana se leaga un sirop se da jos de pe flacara si se adauga ciocolata alba rupta bucatele.Se amesteca pana se topeste cicolata,eventual se mai pune putin pe foc,dar sa nu clocoteasca.Apoi se toarna fierbinte peste prajitura.Se lasa sa se raceasca , dar nu de tot si se toarna firisoare de glazura de ciocolata cu cacao preparata astfel : ciocolata se topeste intr-un ibric pe bain-marie , cand este topita se adauga 2 linguri lapte se amesteca bine si se toarna.

Am decorat cu inimioare de zahar roz si mov de la Dr. Oetker.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu ciocolata si popcorn