Negresa de post

de Angelina_Elena in Dulciuri, 23 Noi 2011 | 10588 vizualizari

 

Reteta am gasit-o saptamana aceasta pe blogul Laurei Sava,care a procurat-o de la Mirela...le multumesc mult amandurora,este o prajiturica delicioasa!!!:*

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar(eu am folosit doar jumatate din cantitatea de zahar)
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • 2 lingurite cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4-5 linguri gem de caise/prune
  • o mana nuci macinate
  • stafide

Glazura:

  • 10 lingurite zahar pudra
  • 2 linguri ulei
  • 5-6 linguri apa fierbinte
  • 1 lingurita cacao
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Intr-un castron se pune zaharul si uleiul si se amesteca bine.Se adauga apa si faina amestecata cu praful de copt.Apoi se adauga cacaoa,gemul,nucile si stafidele.Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ulei.Se coace la foc potrivit timp de 30-35 de minute.

Glazura:intr-un castron mai mic se pune zaharul pudra,uleiul,cacaoa,esenta de rom si apa fierbinte.Se amesteca foarte bine se si toarna glazura peste prajitura.

TIPS-URI

1

Pentru masurat am folosit o cana de 200 ml.

2

Tava in care s-a copt prajitura are diametrul de 26 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (34)

Angelina_Elena 1

25.11.2011, 11:15

multumesc Miuta

ionela2682 1

17.12.2011, 18:44

foarte buna !!!!aceeasi retetea o mai faceam si eu!!

Angelina_Elena 1

17.12.2011, 22:56

multumesc ionela:*

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu cocos, de post