Negresa de post

de Alexandra Burz in Mancaruri de post, 7 Mar 2014 | 11203 vizualizari

 

Am cadorisit-o pe mama de 8 Martie ;)

 

INGREDIENTE

  • o cana si jumatate de zahar
  • o cana si jumatate apa
  • 3 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri gem ( eu am folosit prune)
  • 100 gr nuca maruntita
  • 1 esenta de rom
  • 100 gr amidon alimentar de porumb ( eu am folosit Gustin )
  • 5 linguri ulei
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 varf de cutit nucsoara
  • o jumatate plic cacao
  • inimioare si bilute aurii pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Amestecati intr-un bol apa cu  zaharul, esenta de rom, uleiul pana se topeste zaharul.

Adaugati treptat faina, nucsoara, amidonul si ulterior celelalte ingrediente.

Omogenizati, dupa care turnati compozitia intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptor, incins in prealabil la 180 grade, pentru aproximativ 20-25 minute.

Ciocolata rupeti-o bucatele, Dati la microunde la 600W pentru 1 minut.

Amestecati, adaugati frisca lichida si omogenizati compozitia.

Turnati glazura peste prajitura.

Decorati cu inimioare si bilute.

TIPS-URI

1

Puteti adauga stafide sau fructe confiate in compozitie.

2

La decor puteti folosi si ciocolata rasa, bombonele decorative sau chiar frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa de post cu gem