"Bunatati pentru colindatori " Nucile umplute imi aduc aminte de copilarie, nu era an in care sa nu avem aceste prajituri de sarbatori. Acum timpul este mai scurt, se fac mai rar. Imi plac asa de mult, incat greu ma satur de ele. Imi place foarte mult aceasta reteta ca nu se lipesc deloc de forma.
Untul la temperatura camerei se mixeaza usor cu zaharul pudra cam 2-3 min, apoi se adauga ouale unul cate unul, sarea, amestecand bine pentru inca 2-3 min.
Se adauga faina cate o lingura, amestecand in continuare pana se formeaza un aluat omogen, nelipicios si moale.
Se formeaza bilute rotunde si se coc in forma de nuci speciala, pe care am uns-o cu putin ulei doar prima oara si am incins-o bine.
Se lasa aproximativ 2-3 minute intorcandu-se la jumatate de minut.
Se scot cojile de nuci cu ajutorul unui cutit.
Se ia fiecare coaja in parte si se indeparteaza surplusul de aluat.
Crema:
Intr-un bol, se pun nuca maruntita, biscuitii pisati, cacaoa, zaharul pudra,se amesteca, apoi se toarna ciocolata topita, romul si laptele fierbinte putin cate putin, pana cand se formeaza o crema.
Se umplu cojile de nuci: pe fiecare jumatate de nuca, se pune crema, dupa care se unesc.
Se pudreaza cu zahar pudra.
Inainte de servire se asteapta 12 ore.
Pofta buna!