Nudli

de MIUTA in Dulciuri, 23 Mar 2011 | 11380 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • 1 ou
  • 400 g faina
  • 2 linguri ulei
  • pesmet
  • zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nudli:

Se pun cartofii la fiert in coaja in apa cu sare.Cand s-au fiert cartofii se curata de coaja si se zdrobesc ca un piure.Se pune uleiul,oul si faina.Se framanta dar in final v-a fi tot un aluat lipicios.Va trebui sa lucrati cu faina la indemana .Se formeaza cu mana pe masa de lucru betigase.Se taie cca 2 cm si se pun in apa care fierbe.Separat intr-un vas se pune putin ulei,un cub de unt(50g) si cand uleiul s-a infierbantat se pune pesmet,zahar dupa gust,zaharul vaniliat si se lasa la prajit amestecand continiu cam 2-3 minute.Nudli sunt gata cand s-au ridicat deasupra si au dat cateva clocote.Se scot cu o strecuratoare si se pun fierbinti in pesmetul pregatit inainte.Se amesteca usor cu o paleta,fiecare nudlu sa fie acoperit cu pesmet.Se pot face si de post fara sa se adauge oul.Sunt foarte gustosi desi am citit undeva ca erau pe vremuri desertul omului sarac.Trebuie sa te inarmezi cu timp si rabdare deoarece este ceva de lucru la nudli dar rezultatul v-a fi pe masura.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Nudli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nudli