Nugat glacee cu nuci

de claudiaO in Dulciuri, 18 Iun 2014 | 5578 vizualizari

 

Daca saptamana trecuta m-a inbolnavit Ina cu retata de Nugat Glace by Radu Popovici, in week end a fost musai sa o incer ce eu.
Nu pot sa va descriu in cuvinte placerea provocata :)
Deci da... merita incercata, mai ales ca nu este deloc complicat.

 

INGREDIENTE

  • 1 l frisca lichida Hulala
  • 5 albusuri
  • 450 gr zahar
  • 150 ml apa
  • 200 gr caise confiate
  • 200 gr nuci usor prajite
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nugat glacee cu nuci:

Punctul de inspiratie a venit de aici : http://www.bucataras.ro/retete/nugat-glace-by-radu-popovici-49942.html

Am batut frisca si am lasat-o la rece.

Pentru crant, pregatim un caramel brun din 200 gr zahar.Cand este gata caramelul, adaugam nucile prajite usor si amestecam bine ca sa se prinda caramelul de nuci. Turnam amestecul pe o foaie de pergament si lasam sa se intaresca bine;dupa ce s-a racit il punem in robot si il macinam.

Cele 5 albusuri le batem spuma tare cu un praf de sare.

Din restul de zahar, adica250 gr, si apa -150 ml facem un sirop grosut pe foc. Asa fierbinte il turnam cu grija peste albusurile spumate, care se vor gati si umfla.Lasam amestecul la racit si adaugam aici si vanilia.

Caisele le tocam marunt.

Amestecam toate ingredientele: caisele,crantul si albusurile, apoi le amestecam usor cu frisca batuta.

Asezam folie transparenta in tava de cozonac si punem compozitia rezultata, batand bine sa se compacteze.

Mie mi-au iesit 2 tavi mari.

Dam la congelator pentru cca 8 ore; la noi s-a degustat dupa 4 ore...ca nu am mai rezistat.

Rezultatul este dulce, pufos si racoritor!

Multumesc Ina si Radu Popovici!

 

TIPS-URI

1

O voi incerca si cu alte combiantii

Daca ti-a placut reteta noastra "Nugat glacee cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Poale-n brau