O omleta delicioasa, pentru diminetile geroase :).
Într-o farfurie adâncă, se bat bine cele 4 ouă cu un praf de sare. Când s-au omogenizat ouăle, se adaugă cașcavalul răzuit în prealabil (eu am folosit cașcaval Sofia de la Delaco - dintre toate încercate până acum, acesta se topește cel mai bine). Într-o tigaie încinsă bine, se adaugă o lingurită de unt (recomand ca untul să fie de calitate, cu 80% grăsime) în care se călește cârnatul de casă până când acesta se rumenește bine. Se adaugă apoi ouăle și se amestecă totul cu o lingură de lemn. Când cașcavalul s-a topit și ouăle s-au închegat, omleta este gata :).
Omleta se servește caldă, cu salată de roșii și castraveți (sau murături - iarna :)).
Poftă bună!
1
Omleta puteți la fel de bine să o lăsați să se rumenească întâi pe o parte, apoi să o întoarceți și pe cealaltă parte, și gata!
2
Cârnatul este bine să fie de casă (dă o aromă aparte omletei)
3
Opțional, se poate adăuga în tigaie înaintea cârnatului, ceapă și ardei gras (recunosc ca eu am fost puțin nepregătită)