Omletă provensală

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 2 Apr 2013 | 6190 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt,
  • 1-2 roșii,
  • 1 fir de ceapă verde,
  • 1 fir de usturoi verde,
  • 6 ouă,
  • 100 g cașcaval,
  • 1/2 linguriță busuioc uscat,
  • sare,
  • piper.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omletă provensală:

Încingem cuptorul la 200 grade C. Punem untul într-o formă termorezistentă, de preferat rotundă și se introduce la cuptor pentru a se topi untul.

Spălăm roșia (dacă avem una mai mare) sau două dacă sunt mai mici și se feliază rondele fine. Curățăm ceapa verde și usturoiul, se spală și se toacă mărunt. Ouăle se sparg și se pun într-un castron. Se bat un pic cu o furculiță. Se condimentează cu sare, piper și busuioc. Adăugăm cașcavalul ras, ceapa și usturoiul tocat și amestecăm să se omogenizeze conținutul. Se scoate forma din cuptor, se rotește ușor pentru a ajunge untul topit și pe pereții laterali. Se toarnă compoziția și se așează feliile de roșii pe margine. Se dă la cuptor pentru 15 minute.

Servim imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omletă provensală" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]