Orez cu lapte pane

de madi_marin in Prajituri, 13 Feb 2010 | 9950 vizualizari

 

Mi+era pofta de ceva dulce. As fi mancat un orez cu lapte, dar nu asa...oricum. Si am inventat asta....

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez
  • 5 linguri cu lapte praf
  • coaja rasa de portocala
  • 2 linguri cu zahar
  • Pentru pane
  • 2 oua
  • 6 linguri cu lapte
  • 4 linguri cu faina
  • 1 lingura cu zahar
  • scortisoara
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte pane:

Se pune orezul spalat la fiert. Cand e gata se da de pe foc si se adauga zaharul,coaja rasa de portocala si laptele praf. Se amesteca bine si se mai lasa pe foc 5 minute. Se da la racit intr+o tava, ca apoi sa se poata taia formele dorite mai usor.

Se prepara paneul din ouale batute bine cu lapte si zahar, apoi se pune 1 lingura cu faina.

Bucatile de orez cu lapte (cuburi sau triunghiuri) se dau prin faina ramasa, apoi prin amestecul de ou si la urma prin pesmetul amestecat cu scortisoara. Se prajesc pana se rumenesc frumos.

Se servesc cu smantana, dulceata sau un amestec din amandoua ( eu am avut smantana cu peltea).

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Dana Cristea - pusikmea 1

28.02.2010, 11:12

wooow super idee, o sa fac si eu zilele astea

Crista_Luca 1

09.10.2010, 19:36

idee interesanta ...eu ador orez in lapte ... dar pane nu am auzit niciodata .....

gaby_duceag 1

09.10.2010, 19:38

eu am pierdut asta. pana am ajuns eu..au halit astea tot))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Strudel vienez