Orez pilaf jollof - Ghana

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 27 Apr 2017 | 3915 vizualizari

 

http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/orez-pilaf-jollof-ghana.html
Astazi va invit in Africa, mai precis in Ghana.
În anumite regiuni, se prepară orez ”jollof”, o formă locală de risotto. Pentru acest preparat, legumele, carnea (peşte) şi orezul sunt gătite simultan, într-un singur fel de mâncare.

 

INGREDIENTE

  • 5 linguri ulei
  • 1/2 pui taiat bucatele
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 4 rosii taiate in cuburi
  • 1 ardei verde taiat bucatele
  • 3 linguri bulion/concentrat de rosii
  • 1 cub Maggi de pui
  • 1 litre de apa
  • cimbru
  • 350 g orez pentru risotto
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez pilaf jollof - Ghana:

Incalziti uleiul intr-o cratita adanca, din fonta.

Prajiti bucatile de pui si le rumeniti pe toate partile. Scoateti si puneti deoparte.  Puneti batonul de scortisoara, ceapa tocata si rumeniti un pic.

Adaugati bulionul de rosii, rosiile taiate si ardeiul.

Sotati totul cateva minute.

Diluati cubul de pui intr-un litru de apa calda, turnati in cratita, amestecati  si adaugati cimbrul.

Adaugati bucatile de pui si aduceti la fierbere. Puneti sare, piper, varsati orezul spalat si amestecati.

Acoperiti si gatiti in jur de 30 minute sau pana cand apa este absorbita.

Amestecati din cand in cand si verificati daca mai trebuie apa- cantitatea de apa este variabila, in functie de tipul de orez folosit.

Serviti fierbinte, este delicios si usor parfumat cu scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez pilaf jollof - Ghana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]