Ostropel de iepure

de sisterskitchen in Mancaruri cu carne, 25 Feb 2012 | 15151 vizualizari

 

Daca s-ar putea ca in fiecare saptamana sa pregatim un fel de mancare, dar sa aiba la baza delicioasa carne de iepure nu ne-am supara deloc pentru ca ne place extrem de mult. Cine nu a gustat niciodata poate nu intelege cat e de gustoasa si usoara. Daca o pregatesti ''conform instructiiunilor'' nu are cum sa dea gres si cum sa nu te faca sa mai ceri si a doua, si a treia oara:)).

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 1 iepure (1,5 - 2 kg)
  • 1 carnat condimentat si afumat (sau 150 gr de bacon afumat)
  • 1 pahar de vin alb sec si 1 pahar de apa (sau supa)
  • 4 catei de usturoi
  • o mana de masline negre
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 1 ceasca de passata  
  • ulei de masline  
  • boia dulce,
  • sare ,
  • piper,
  • rozmarin verde (se poate inlocui cu patrunjel sau cimbru verde)
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de iepure:

Iepurele se spala, se indeparteaza organele si se transeaza.

Bucatile de carne se sterg bine de apa, se condimenteaza cu sare, piper si boia. Intr-o cratita sau o tigaie mai adanca se incalzesc 4 linguri de ulei de masline, se adauga ceapa tocata si se caleste 2 minute. Se adauga carnatul maruntit (sau baconul) si 2 catei de usturoi pisati. Dupa alte 2 minute, se adauga dafinul si bucatile de iepure si se rumenesc pe toate partile.

Se adauga vinul si se lasa sa se evapore. Apoi se toarna apa (sau supa) si se plaseaza un capac deasupra. Se lasa la foc mic cam 1 ora, pana se fragezeste carnea. Apoi se adauga passata, se potriveste de sare si piper. Se toaca marunt 2 catei de usturoi si se freaca cu sare si o lingura de ulei de masline si se adauga impreuna cu maslinele la ostropel. La sfarsit se presara verdeata tocata. Se serveste cu cartofi de orice fel. Pentru acompaniament se recomanda un vin rosu maturat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de iepure" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

sisterskitchen 1

26.02.2012, 11:14

Multumim!

Aurelia 07_07 1

26.02.2012, 21:12

Ostropel de iepure de la tine si eu dau mamaliga si o bere

sisterskitchen 1

08.03.2012, 08:28

suna bine! multumim

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:18

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

pe 16.07 la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 16.07 la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu costita afumata - Reteta traditionala pentru o mancare gustoasa