Ostropel oltenesc

de ArianaBala in Pui, 18 Oct 2011 | 9875 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g carne de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi mai maricei
  • 4-5 catei de usturoi
  • 200 ml vin alb sec
  • 2 linguri de otet de mere cu miere
  • smantana
  • 1 lingura de unt
  • dupa gust, patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel oltenesc:

Punem untul la topit intr-o cratita si apoi punem carnea de pui(eu am folosit 2 pulpe si 2 aripioare). Lasam carnea sa se prajeasca vreo 10 minute.

Cand carnea s-a rumenit, stingem cu 100 ml de vin si mai lasam inca 10 minute sa se inabuseasca sub capac.

Scoatem carnea pe o farfurie si punem ceapa la calit. Cand devine aurie, punem si morcovul. Mai lasam 5 minute, si punem si cartofii, taiati in cuburi mai mici. Daca a ramas prea putin sos, si nu au in ce sa se inabuse, mai puneti putin vin.

Cand cartofii sunt aproape gata, punem inapoi in cratita carnea de pui impreuna cu usturoiul pisat, cele 2 linguri de otet si restul de vin. Punem capacul si mai lasam 10 minute la foc mic. Potrivim cu sare si piper.

TIPS-URI

1

Smantana o puteti adauga direct in vasul in care ati pregatit ostropelul sau in farfurii, cand serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel oltenesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
rulada de pui cu garnitura de fasole verde