Oua posate in sos de rosii

de robert_b in Aperitive / Garnituri, 29 Mai 2015 | 4269 vizualizari

 

Cel mai bun mic-dejun, sau cea mai buna cina!
Sunt super bune ouale,gatite asa!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 150 g rosii pasate
  • 1 ceapa verde mica
  • 1 ceapa alba
  • patrunjel tocat
  • sare, piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua posate in sos de rosii:

Mai intai incepem cu ceapa verde, pe care o curatam si o tocam fin. Ceapa alba, o curatam de coaja si o tocam felii subtiri. Intr-o cratita punem un strop de ulei si adaugam cepele tocate. Lasam ceapa sa se inmoaie bine, circa 5 minute. Nu o lasati mult,deoarece se va arde. Dupa ce ceapa,a devenit lucioasa (sticloasa), adaugam rosiile pasate. Lasam sa scada putin,si adaugam sare si putin piper. Facem 2 adancituri cu ajutorul unei furculite si punem ouale. Acoperiti cratita cu un capac si lasati pe foc mic timp de vreo 7-8 minute sau pana cand ouale s-au inchegat. Ofocul, garnisim cu putin patrunjel verde sau putina ceapa verde si servim!

       

TIPS-URI

1

Puteti omite ceapa verde

2

Daca cratita nu este acoperita cu un capac, aburul se va inprastia, iar ouale nu se vor coagula

3

Puteti sa mai adaugati, daca aveti si niste ardei gras sau niste cubulete mici de dovlecei

4

Eu am mai adaugat si niste rosii proaspete, taiate felii

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua posate in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta floare cu spanac si branza