Paine

de - Andreea - in Piine, 15 Iun 2015 | 8402 vizualizari

 

Reteta este una foarte simpla...citita pe cutia cu drojdie. Am incercat-o iar rezultatul este unul foarte reusit...o paine cu coaja crocanta si miez pufos ...

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina tip '00'
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 15 g sare
  • 10 g zahar
  • 300 ml apa
  • lapte
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine:

Punem intr-un bol faina, sarea, zaharul si amestecam usor. 

Adaugam drojdia proaspata si apa usor incalzita (nu fierbinte) .

Incepem sa framantam aluatul. Daca aluatul este prea tare adaugati putina apa,daca aluatul este prea moale adaugati putina faina ( totul depinde de tipul si marca fainei folosite).

Cand am obtinut un aluat nelipicios, acoperim bolul cu un prosop si lasam la dospit pentru cel putin o ora (pana ce aluatul isi va dubla volumul) la loc cald.

Dupa ce aluatul a dospit, il mai framantam putin si il impartim in doua parti egale. 

Tapetam doua tavi cu hartie de copt si punem aluaturile sul si rasucite. 

Lasam astfel alte 30-40 minute la dospit. Inainte de a pune painea la cuptor, o ungem cu lapte.

Incingem cuptorul la 200 grade si coacem painea pentru 20-30 minute. 

Facem testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca painea este coapta si la interior. 

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:10

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]