Paine coapta pe varza

de mirela0911 in Piine, 26 Iul 2011 | 6150 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lg rasa de sare
  • 1 lgt zahar
  • 600-650 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine coapta pe varza:

Se cerne faina intr-un vas si se amesteca cu drojdia uscata. Se lasa 15 minute asa. Se adauga sarea, zaharul si apa calduta. Se amesteca pana se incorporeaza faina dupa care framantam cu mana (eu nu am masina de paine) pana cand nu se mai lipeste de degete. O lasam la dospit o ora. 

Pe masa infainata, impartim aluatul in doua si formam snururi pe care le rasucim unul pe dupa celalalt. 

Intr-o tava de chec punem pe fundul acesteia frunze de varza, presaram cu putina faina iar partea de aluat care va fii pe fundul tavii o ungem cu putin ulei. Lasam aluatul inca o jumatate de ora buna sa mai creasca in tava, dupa care dam la cuptor pana se rumeneste.

Cand este gata, se scoate din tava si se acopera cu un prosop curat de bucatarie.

Nu m-am abtinut sa nu mananc coltul de la paine uns cu smantana. Mmmmmm, ca pe vremea bunicii.......

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine coapta pe varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lipii la tigaie