Paine cozonac

de RuxyRux in Piine, 22 Mai 2011 | 3762 vizualizari

 

Divina...

 

INGREDIENTE

  • 1kg si 100 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 300 gr iaurt
  • 100 gr unt
  • 2 linguri rase sare
  • 3 linguri zahar
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 4 oua mari
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cozonac:

In vasul de framantat cernem faina. Facem o gropita in mijloc si punem drojdia uscata.

Deasupra presaram zaharul, pe margine sarea.

Amestecam galbenusurile cu iaurtul, iar albusurile le batem spuma.

Turnam iaurtul cu galbenus peste faina.

Incalzim usor laptele si topim untul in el( taiat bucati).

Incepem sa framantam turnand usor si laptele. Cand obtinem un aluat suficient de vartos adaugam si albusurile batute spuma.

 Framantam pana obtinem un aluat frumos de paine.

 Lasam coca la crescut pana isi dubleaza volumul.

Ungem mainile cu ulei cand aluatul a crescut si il impartim in doua. Ne ies doua paini in doua tavi de cozonac mari.( Cine are tavi mai micute face patru painici)

Intindem foaia de copt( taiata perfect pentru tava) si punem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara. Rulam ca pe cozonac si asezam cu totul in tava la crescut.

Cand a ajuns in marginea tavii, ungem painea cu galbenus si o coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine arabeasca