Paine cu aluat de bere si susan

de Merisor in Piine, 21 Mai 2013 | 7425 vizualizari

 

Am inceput sa folosesc berea in diverse aluaturi. Tare mult imi place cat de pufoase devin preparatele cu bere!

 

INGREDIENTE

  • 350 ml bere
  • 200 ml lapte
  • 1,200 kg faina
  • 30 gr drojdie proaspata
  • sare
  • lingura zahar
  • 100 ml ulei
  • 50 gr seminte de susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu aluat de bere si susan:

Eu folosesc faina de tara, nu este atat de pufoasa ca aceea din comert dar sunt foarte multumita de ea si imi ies preparatele tare bune.

Facem intai maiaua: punem laptele la incalzit, apoi frecam intr-un bol drojdia cu zaharul pana la lichefierea acestora, adaugam laptele caldut si o mana de faina si omogenizam. acoperim bolul si lasam la crescut cam 10 minute pana isi dubleaza volumul.

Cernem faina in vasul in care framantam(un lighean de plastic), facem o adancitura la mijloc unde turnam maiaua crescuta, sare si putin cate putin berea, amestecand in acelasi timp si din faina de pe margini. 

Amestecam bine cu o paleta de lemn, apoi rasturnam aluatul pe masa de lucru si incepem sa framantam pana nu se mai lipeste aluatul de maini

Picuram ulei pe masa si trecem aluatul prin el, astfel nu se mai lipeste.

Punem aluatul inapoi in ligheanul de plastic, acoperim si lasam la crescut cam 20 de minute dupa care impartim aluatul in doua parti egale si il mai trecem prin putin ulei, presaram semintele de susan si punem in tavi.

Eu am format bilute si le-am trecut prin ulei pe toate partile, apoi am presarat seminte pe un platou si am trecut bilutele prin seminte. le-am asezat in tava, am acoperit si am lasat la crescut. Am pus o biluta si intr-o forma de tarta pe care am achizitionat-o din camara si care imi place mie mult.

N-am mai lasat la crescut decat 15 minute dupa care am copt la 18o grade pentru 40 de minute.

Foarte pufoase au iesit painicile cu bere!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu aluat de bere si susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine impletita, cu mac