Paine cu cartofi

de cristinutanicolita in Piine, 10 Apr 2020 | 3069 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g cartofi
  • 600 g faină
  • 1 linguriță sare
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml apa
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Cartofii se curata, se spală, se taie si se fierb in apa cu sare. 

După ce au fiert se pasează ca pentru piure. 

Drojdia se amesteca cu zahărul, 1 lg faină, 1 lg apa calda. Se lasa la crescut 10-15 min.

Intr-un vas se pune sarea, cartofii pasati,maiaua si faina, apa. Se frământă un aluat elastic, usor lipicios. 

Se acoperă vasul cu un servet curat si se lasa aluatul la crescut până își dublează volumul. 

După ce a crescut, aluatul se pune pe masa infainata, se mai frământă puțin ,se modelează, se pune in tava unsa si tapetata cu hartie de copt. 

Se mai lasa la crecut 15 min.

Se unge cu ulei si se coace la cuptorul preincalzit, la foc mediu până se rumeneste frumos. 

După ce s-a copt, se scoate din tava, ar unge cu ulei, se acopera cu un servet curat si se lasa sa se răcească.  

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine rotunda impletita