Paine cu cereale

de Valclaudia in Piine, 11 Ian 2014 | 4158 vizualizari

 

Mie imi place tare mult aceasta painica, e aspra dar foarte satioasa! Am dat cantitati aproximative pentru ca nu le-am cantarit, ci le-am pus dupa ochi.

 

INGREDIENTE

  • 1 cub de drojdie
  • cca 200 ml apa calduta
  • cca 50 gr. faina de malai
  • cca 100 gr. faina alba (650)
  • cca 100 gr. fulgi se ovaz
  • cca 100 gr. fulgi de secara
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • cca 20 gr. cascaval ras
  • 2 linguri de ulei pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cereale:

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul.

Adaugam apa calduta, apoi faina alba, fulgii de ovaz, cei de secara si faina de malai.

Amestecul rezultat se aseaza in tava unsa cu ulei si se lasa 20 minute la crescut. (nu va creste prea mult datorita fulgilor greoi care vor impiedeca procesul de dospire)

Intre timp pornim cuptorul sa fie incins.

Dam tava la copt la temperatura moderata (180 grade) pentru 30 min.

Dupa acest timp oprim cuptorul, presaram foarte putin cascaval ras peste paine si dam tava inapoi in cuptor pana se raceste painea in tava.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cereale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu seminte