Paine cu faina neagra

de T I M E A in Piine, 7 Noi 2012 | 9910 vizualizari

 

Acum ca a venit frigul in fiecare weekend mi-am propus sa fac paine de casa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina neagra
  • 250 gr faina alba tip 650
  • un pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita sare mare
  • 1 lingurita zahar
  • 100 ml lapte
  • 420 ml apa
  • 4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina neagra:

Punem drojdia la dospit in laptele caldut amestecat cu zaharul. Lasam aprox 10-15 minute.

Intr-un bol amestecam cele doua tipuri de faina si sarea.

Turnam drojdia dospita peste faina si adaugam treptat apa calduta amestecand cu mana. Adaugam si uleiul si framantam pana nu se mai lipeste de maini.

Presaram putina faina deasupra acoperim cu un prosop si o patura si lasam la loc ferit de curenti de aer pentru aprox o ora.

Ungem o forma rotunda cu ulei si punem aluatul in el si mai lasam la dospit aprox 20 -30 minute. Cu un cutit ascutit crestam usor deasupra.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aprox 40 de minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]