O paine sanatoasa si gustoasa...dupa cum veti observa pofticiosii au rupt deja un coltisor...e inca fierbinte...
Cernem faina in vasul de paine. Macinam nuca. Incalzim apa usor.
Punem in vas nuca si taratele peste faina, sarea intotdeauna eu o pun pe margine. In mijloc drojdia si deasupra ei zaharul. Turnam apa calduta si framantam un aluat bun, foarte putin lipicios. Mai adaugam doua trei linguri de faina in timp ce framantam pana nu se mai lipeste de maini. Dam forma rotunda. Crestam adanc in forma de cruce si lasam la crescut la loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Cand aluatul a crescut pliem de trei ori si dam din nou forma rotunda. Punem in vasul de cuptor( forma de paine) tapetata cu hartie de copt. Crestam adanc cu un cutit in forma de cruce. Lasam la crescut inca 30 de minute.
Coacem la cuptorul incins la 200 grade pentru 30 de minute si apoi servim cu pofta! Painea nu se taie niciodata fierbinte sau calda.