Paine cu nuca si tarate

de RuxyRux in Piine, 24 Ian 2012 | 3906 vizualizari

 

O paine sanatoasa si gustoasa...dupa cum veti observa pofticiosii au rupt deja un coltisor...e inca fierbinte...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina plus doua trei linguri
  • 100 gr nuca
  • 50 gr tarate
  • 2 lingurite rase de sare
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 plic drojdie uscata
  • 370 ml apa calduta
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu nuca si tarate:

Cernem faina in vasul de paine. Macinam nuca. Incalzim apa usor.

Punem in vas nuca si taratele peste faina, sarea intotdeauna eu o pun pe margine. In mijloc drojdia si deasupra ei zaharul. Turnam apa calduta si framantam un aluat bun, foarte putin lipicios. Mai adaugam  doua trei linguri de faina in timp ce framantam pana nu se mai lipeste de maini. Dam forma rotunda. Crestam adanc in forma de cruce si lasam la crescut la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Cand aluatul a crescut pliem de trei ori si dam din nou forma rotunda.  Punem in vasul de cuptor( forma de paine) tapetata cu hartie de copt. Crestam adanc cu un cutit in forma de cruce. Lasam la crescut inca 30 de minute.

Coacem la cuptorul incins la 200 grade pentru 30 de minute si apoi servim cu pofta! Painea nu se taie niciodata fierbinte sau calda.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu nuca si tarate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]