Paine de casa cu cartofi

de LC in Piine, 16 Apr 2013 | 3608 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g cartofi
  • 650 g faina
  • 120 ml apa calduta
  • 4 lingurite de sare
  • 2 linguri de ulei
  • 25 g drojdie
  • 2 lingurite de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu cartofi:

Punem cartofii la fiert impreuna cu doua lingurite de sare.

Lasam cartofii sa se raceasca.

Amestecam drojdia cu doua lingurite de zahar pana se lichefiaza. Adaugam 2 lingurite de faina sui amestecam. Lasam deoparte si presaram cateva prafuri de faina deasupra.

Cartofii raciti se decojesc si ii pasam cu furculita. Amestecam faina si sarea ramasa cu cartofii.

Peste drojdie punem cele 120 ml de apa si amestecam.

Se adauga peste compozitie lichidul de drojdie si uleiul si incepem sa framantam bine de tot. Va fi un aluat usor lipicios.

Lasam aluatul deoparte acoperit cu  un prosop timp de o ora.

O impartim in doua parti egale si o lasam la cuptor in tava acoperita cu foaie de copt pentru 45 de minute.

Painea coapta se scoate si se lasa sa se raceasca complet inainte de a o taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]