Paine frantuzeasca

de RuxyRux in Piine, 17 Dec 2010 | 6354 vizualizari

 

O paine cu o coaja crocanta si un miez usor elastic...e atat de buna!

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa
  • 675 gr faina
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite drojdie uscata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine frantuzeasca:

Am folosit masina de paine pentru framantarea aluatului.

Cand aluatul este gata, rasturnati-l intr-un vas de framantat si daca este lipicios, mai adaugati putina faina si framantati cat sa o incorporati in aluat.

Impartiti aluatul in doua.

Modelati fiecare bucata sub forma unei mingii, apoi intindeti sub forma unui dreptunghi.

Impaturiti o treime in sus si o treime in jos pe lungime. Astfel impaturit, lasati la odihnit aluatul cateva minute si apoi mai repetati inca o data impaturirea.

Modelati apoi in forma de paine, pe o foaie pergament( eu modelez direct in tava) ungeti o folie cu ulei si acoperiti. Lasati la crescut 35-40 de minute.

Preincalziti cuptorul la 230 grade( gaz 8).

Crestati suprafata painii cu un cutit, presarati faina.

Asezati tava pe gratarul de sus al cuptorului, pulverizati apa in interior si coaceti 20 de minute.

Mutati pe un gratar la racit si apoi serviti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici cu telemea de oi