Paine la tava

de lucy2002 in Piine, 10 Ian 2020 | 5717 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina alba
  • 550 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 25 gr drojdie proaspata
  • o lingurita de zahar
  • o lingurita cu varf de sare fina
  • 4 linguri de ulei
  • 1 ou batut pentru uns
  • seminte de susan si floarea soarelui
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine la tava:

Se cerne faina intr-un bol mare.

Laptele caldut se amesteca cu zaharul si drojdia, dupa ce s-a dizolvat se toarna peste faina facand o gropita la mijloc si incepem a framanta. Adaugam oul batut cu sarea si framantam pana incorporam toata faina iar la final adugam uleiul  si framantam foarte bine.  Lasam aluatul la dospit. Dupa ce  a crescut in volum il transferam pe masa de lucru si-l impartim in doua. Luam cate o bucata de aluat si ii dam forma unei franzele o asezam in tava cu hartie de copt si lasam pentru un sfert de ora sa creasca.  Dupa ce a crescut se unge cu ou batut si se presara cu susan si seminte de floarea soarelui. Introducem tavile la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45-50 minute.

Dupa ce s-au copt se scot si se lasa la racit acoperite cu un servet.

 

 

TIPS-URI

1

toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei

2

faina se cerne

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

vasimur 1

11.01.2020, 10:38

Panacris 1

12.01.2020, 19:37

Rocsi 1

12.01.2020, 20:27

Iubesc atat de mult painea pregatita in casa! Este grozava!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]