Paine neagra cu seminte

de jolygina in Piine, 2 Iun 2010 | 6435 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 ml de apa calduta (doua pahare normale)
  • un sfert dintr-un cub mic de drojdie
  • o lingurita de sare
  • o lingurita de zahar
  • 750 g de faina neagra
  • fulgi de seminte
  • 4-5 linguri de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra cu seminte:

Se pune drojdia intr-un castron, se pune apa, zaharul si sarea si se amesteca pana se topesc ingredientele, dupa care se pune treptat faina. Daca vi se pare ca mai trebuie faina si coca este prea moale, mai puteti pune o mana de faina. Se framanta bine pana devine o coca consistenta. La sfarsit se pune uleiul si se mai framanta pana se incorporeaza in coca rezultata.

Se lasa la crescut la un loc cald 30 de min dupa care se ia se unge o forma de cozonac, se imparte coca in trei si se impleteste. Se mai lasa 15-20 de minute sa creasca se unge cu ou deasupra si se pun fulgi de seminte. Se lasa cam 45-60 de minute la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Bucataras Medi 1

02.06.2010, 18:13

ce frumos ti-a iesit.................felicitari si 5 furcu...................

lia maria 1

02.06.2010, 20:00

a crescut frumossi eu am facut azi, tot neagra cu seminteam s-o postez si eu maine5 furculite

jolygina 1

04.09.2011, 16:14

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de secara