Paine neagra cu seminte de in si floarea soarelui

de Valclaudia in Piine, 5 Ian 2014 | 12290 vizualizari

 

dupa reteta mamaiei Elena,cu mici modificari......>:D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina neagra
  • 500 ml apa calduta
  • 1 iaurt mic (150 gr.)
  • 30 gr. drojdie
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 1 lingurita (cu varf) de sare
  • cca 50 ml ulei
  • seminte de in (50 gr.)
  • seminte de floarea soarelui (150 gr.)
  • sare grunjoasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra cu seminte de in si floarea soarelui:

Inainte de toate pornim cuptorul si-l setam la temperatura de 50 grade.

Punem intr-un castron drojdia, sarea, zaharul, semintele de in si floarea soarelui si iaurtul (la temperatura camerei).

Le amestecam, adaugam faina si apa calduta pana incorporam toata cantitatea.

Din cand in cand mai turnam putin ulei si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini (la mine a durat in jur de 30 minute).

Ungem doua tavi de cozonac cu ulei, impartim aluatul in trei parti, doua parti le asezam in tavile unse cu ulei, din cea de-a treia parte formam chifle mici pe care le asezam intr-o alta tava.
 Le ungem cu ulei si presaram seminte de in si sare grunjoasa.

Dam tavile in cuptorul preincalzit si le lasam timp de 30 min. sa dospeasca la temperatura de 50 grade.

Dupa scurgerea acestui timp ridicam temperatura la 180-200 grade si lasam painea sa se coaca pana capata aspect de rumen. (35-40 minute).

Chiflele le-am servit imediat, asa fierbinti, painea am lasat-o sa se raceasca pana a doua zi.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra cu seminte de in si floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine intermediara