Ma mai gandesc la introducere :D
Punem drojdia in apa cu zahar la dizolvat. Apoi punem apa minerala la incalzit.
Intr-un vas mare punem faina, sarea, drojdia dizolvata, cele 2 oua si apa minerala si incepem sa framantam bine. La urma adaugam 2 linguri ulei de masline si mai framantam cateva minute. Aluatul rezultat trebuie sa fie usor si sa nu se lipeasca nii de vas nici de degete. Acoperim cu un prosop si il lasam sa dospeasca 1 ora, cel mult 2.
Cand e gata dospit luam jumatate cantitatea de aluat, o punem pe masa de lucru cu faina si o mai impartim odata in 6 bilute. Luam fiecare bucatica de aluat si o intindem usor cu mana. In mijlocul ei punem sunca si cascavalul taiate cubulete mici apoi o impaturim si o invartim in palme ca si chiftelele. Repetam procedura pentru toata compozitia.
Ungem forme mari ca si de briose cu ulei si punem bilutele. Pe deasupra eu le-am uns cu ulei cu ajutorul unei pensule de bucatarie.
Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pana se rumenesc frumos deasupra.
POfta buna !!!