Pandispan cu pere si scortisoara

de T I M E A in Prajituri, 15 Aug 2013 | 35393 vizualizari

 

Nu am prea multe sa va spun de ce prezint eu aici, decat ca e un pandispan simplu si aromat cu pere din gradina parintilor mei. Delicioase perele astea si simple si in praituri.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua (eu am avut oua mici de casa)
  • 150 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 1 plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • 5 pere
  • o lingurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu pere si scortisoara:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare.
La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.

Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara, de marime potrivita (22/30 cm) tapetata cu hartie de copt.

Perele le spalam, le taiem in doua, indepartam cu un cutit mijlocul apoi le feliem si le punem deasupra.

Presaram un plic de zahar vanilat si o lingurita de scortisoara si dam dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca in tava apoi scoatem din tava, indepartam hartia de copt, punem prajitura pe un platou si pudram cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Cu orice alte fructe de sezon gen prune, piersici, caise, iasa o prajitura minunata

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu pere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan