Panini all'olio

de La Ancuta in Piine, 2 Noi 2010 | 5633 vizualizari

 

by Laura Adamache

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 315 g apa calduta
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 galbenus mic
  • 5 g unt
  • 40 g ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panini all'olio:

Se dizolva drojdia in apa impreuna cu zaharul. Se lasa sa stea 5 minute.

Se pune faina intr-un castron si se toarna maiaua in centru. Se adauga galbenusul, uleiul, untul si sarea. Se framanta bine pana nu se mai lipeste de mana. Se acopera si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit se rastoarna aluatul pe masa infainata si se imparte in 16 parti. Se formeaza chifle, sau se da orice alta forma doriti. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa sa se odihneasca 45 minute, dupa care se ung cu ulei de masline si se presara cu seminte.

Se pune o craticioara cu apa pe fundul cuptorului si se preancalzeste cuptorul la 220 de grade.

Dupa ce s-a incalzit cuptorul, se scoate craticioara si se baga chiflele. Se coc 10 minute la 220 de grade si inca 10 minute la 180 de grade.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Panini all'olio" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Bucataras Medi 1

03.11.2010, 21:28

ti-as cere ca tare mult imi plac cum arata dar mi-e ca nu mai ai ............

La Ancuta 1

03.11.2010, 22:41

Am mai pastrat una pentru tine Medi

elena1988 1

11.02.2011, 16:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

ieri la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

ieri la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu tarate