Papricas de pui

de marieta in Pui, 12 Aug 2011 | 4218 vizualizari

 

Papricasul de pui e tare bun, zic eu

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui,
  • 5 cepe,
  • 1 gogosar,
  • 1 ardei capia,
  • 1 lingurita boia de ardei,
  • sare
  • piper dupa gust,
  • 3 oua,
  • 50ml ulei,
  • patrunjel tocat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui:

Ceapa se curata, se taie marunt, apoi se pune la calit intr-o cratita cu ulei, avand grija sa se amestece mereu. Se curata si se taie marunt si gogosarul si capia marunt si se pune peste ceapa. Cand aceasta a devenit sticloasa se pun pulpele spalate si taiate in sase bucati. (eu scot pielea de pe ele inainte sa le gatesc). Se amesteca putin sa nu se lipeasca de fundul cratitei, apoi se pune boiaua, o lingurita de sare si un varf de piper. Se mai caleste putin, apoi se pune apa pana se acopera carnea si se lasa la fiert pana scade aproape la jumatate si carnea si ceapa sunt fierte.

Intru-un castron se bat ouale cu un praf de sare si 3 linguri de ulei, apoi se adauga faina pana devine un aluat mai gros ca cel de clatite. Se ia cu o lingura din compozitie si se pun in papricasul de pui formandu-se galuste. Dupa ce s-au pus toate se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic, avad grija sa se mai amestece cate putin sa nu se prinda. Se fierbe 10 minute, se gusta daca mai trebuie sare si se pune patrunjel deasupra.

Papricasul de pui se serveste cu o salata la alegere!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu bere la cuptor