Bun papricasul de pui !!! Daca ai carne de pui crescut la tara, este delicios. Conteaza mult calitatea si prospetimea ingredientelor. Sa fie sanatoasa soacra si prietenii, sa ne mai dea din cand in cand cate un pui. Sincer, de cativa ani eu, nu am cumparat carne de pasare. Mai primesc si eu cate un pui, un curcan, o rata, o gasca. Asa... ca-s fata buna !!! Reteta este cum o stiu de la bunica si de la mama. Am cercetat ,asa se gateste si in tara vecina de unde provine. Va invit sa incercati si acest mod de preparare. Bineinteles ca cel mai bine merge cu mamaliguta.
Carnea de pui se curata bine, se portioneaza dupa dorinta si se spala.
Intr-un vas neaderent, se pune untura. Cand aceasta este incinsa, se prajesc usor pe toate partile.
Spalati, curatati si tocati cubulete ceapa si ardeiul. Trageti intr-o margine a vasului carnea si caliti usor ceapa si ardeiul.
Se adauga boiaua rosie de ardei si pasta de ardei iuti. Imediat, se toarna apa cat sa acopere carnea. Sarati.
Fierbeti sub capac, cam 30 minute, pana carnea incepe sa se inmoaie.
Amestecati intr-un bol faina si smantana.
Diluati cu putina apa si turnati in tocanita amestecand usor.
Lasati sa scada pana cand are consistenta potrivita placului.
Gustati si sarati, piperati daca este nevoie.
Serviti papricasul, asezonat cu patrunjel verde, insotit de mamaliguta fierbinte.
Pofta buna !!!!
1
Daca doriti sa scadeti continutul de grasimi, inlocuiti untura cu putin ulei si scoateti pielea de pe pulpele puiului.