Papricas unguresc cu pipote de curcan

de mihaelar63 in Curcan, 25 Ian 2012 | 9582 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe site-uri culinare unguresti .
Eu fac papricasul cu smantana . Eram hotarata si de data aceasta sa o folosesc , dar nu a mai fost nevoie , gustul era senzational si fara .
Desi pare o reteta simpla rezultatul este uimitor , inca din timpul fierberii veti lesina de pofta !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pipote de curcan
  • 3 cepe mari rosii
  • 3 catei usturoi
  • 1 ardei Kapia rosu
  • 1 lingura mare pasta ardei rosii
  • 1 lingurita boia ardei
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingura cu varf faina alba  
  • sare
  • 2 linguri untura  porc proaspata
  • patrunjel verde    
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas unguresc cu pipote de curcan:

Spalati, curatati si taiati mai marunt pipotele pe care le veti praji usor in untura incinsa .

Adaugati ceapa, usturoiul  si ardeiul taiate  marunt + chimenul [curatate si spalate in prealabil ].Lasati la sotat 2-3 minute .Sarati dupa gust.

Adaugati faina , pasta de ardei , boiaua . Amestecati usor si turnati treptat apa cat sa acopere pipota .

Fierbeti inabusit sub capac 40 min [ verificati daca pipota nu e fiarta mai repede , adaugati apa daca e necesar ]

 In final sosul trebuie sa arate ca o smantana mai grosa . Serviti presarat cu patrunjel verde .

 

TIPS-URI

1

Folositi ulei daca doriti in loc de untura .

2

Daca doriti mai acrisor adaugati la sfarsit o lingura de pasta de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas unguresc cu pipote de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

kamy 1

27.01.2012, 10:11

n-am simtit mirosul,dar ma ia cu lesin

ANDREEA 1

24.08.2012, 18:52

Ungurii sunt dati dracu cu mancarea???)Nu,dragilor mei,ne place sau nu,trebuie sa recunoastem ei au traditie gastronomica,au mancaruri specifice.....pe cand noi,cu ce ne laudam???Nici micii nu sunt romanesti ,nici sarmalele,nici macar mamaliguta....vorba unui bucatar de la Masterchef;coliva e traditionala romanilor::)))) asa ca....bv lor!!!BV ungurilor,fac mancaruri excelente!!!Felicitari ,pipotele sunt preferatele mele,nota 10 pt reteta,doamna!!!

mihaelar63 1

25.08.2012, 07:42

Multumesc Andreea
Ma bucur ca ti-a placut . De fapt vei observa ca in aceasta zona multe preparate au influente ale bucatariei unguresti .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piure de mazare cu sos