Pariziene cu crema patisera

de diana_k in Prajituri, 2 Mar 2012 | 57436 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 1 kg faina ,
  • 50gr drojdie proaspata,
  • 220gr zahar,
  • 1lingurita sare,
  • coaja rasa de la 2 lamaie,
  • 125 gr unt topit,
  • 600ml lapte
  • pentru crema patisera
  • 800ml lapte,
  • 4 linguri amidon sau faina,
  • 4 galbenusuri de ou,
  • 250gr zahar,
  • 2 pliculete zahar  vanilat,
  • 2 linguri suc de lamaie ,
  • 80gr unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu crema patisera:

Drojdia se dizolva in putin lapte caldut. Adaugam o lingura de zahar. Faina se cerne intr-un vas mare, se face o groapa in mijloc si se toarna drojdia, se lasa cateva minute pana incepe creste. se pune zaharul, sarea, coaja de lamaie, untul topit, se amesteca, se toarna laptele. Se framanta un aluat moale, la nevoie se mai adauga faina. Se lasa aluatul la crescut acoperit cu un servet la loc cald.

Intre timp se prepara crema: in 100ml lapte rece se dizolva amidonul, se adauga zaharul si galbenusurile batute putin cu furculita. Se adauga si restul de lapte, sucul de lamaie si se pune crema la fiert pana se ingroasa. Se adauga vanilia si se lasa la racit, apoi se adauga untul.

Impartim aluatul in bile mari cat un ou, din fiecare se modeleaza o pariziana care se umple cu crema rece. Se ruleaza frumos si se aseaza in tava, se lasa la crescut cateva minute, se ung cu ulei si se coc la 180grade   cam 15-20 minute, pana devin rumene .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu crema patisera" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Alexandra Burz 1

11.01.2014, 15:17

Ligia Bxl 1

13.01.2014, 00:30

minunateee

babi5 1

18.12.2014, 06:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brownie Cappuccino