Parjoale cu hribi si legume

de COSTEO in Mancaruri de post, 28 Aug 2013 | 9937 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. hribi
  • 5 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 3 felii de paine muiata
  • 1 1/2 capatana usturoi
  • 1 varf de ardei iute
  • 4 linguri faina
  • cateva fire patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • condimente granulate
  • ulei (pentru prajit)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale cu hribi si legume:

Hribii se curata bine, se spala in cateva ape si se pun la fiert.

Dupa ce au fiert se dau prin masina de tocat carne sau se toaca foarte marunt. Cartofii se pun la fiert, cu tot cu coaja, impreuna cu morcovul, in apa cu sare. Dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se adauga peste hribi si se amesteca foarte bine.

Dovlecelul si vanata se spala si se curata de coaja apoi se dau pe razatoarea mare. Pentru a nu oxida miezul, se stropesc cu putina lamaie, apoi se pun in bol alaturi de celelalte ingrediente. Adaugam si 3 felii de paine (muiata si stoarsa bine), usturoi pisat si un varf de ardei iute tocat marunt.

Potrivim de sare, piper, cimbru, patrunjel tocat marunt si adaugam 4 linguri de faina. Stim ca nu o sa se mai desfaca la prajit atunci cand compozitia nu se mai lipeste de mana. Compozitia se lasa la rece 40 minute inainte de a se forma parjolutele.

Se modeleaza parjolutele si se prajesc in tigaie sau in tuci, in ulei incins. Se scot pe servetel de hartie. Sunt gustoase atat calde cat si reci.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale cu hribi si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

28.08.2013, 23:20

Ce bune arata!

Lia_ 1

29.08.2013, 22:25

bune si muncite

COSTEO 1

31.08.2013, 15:52

Multumesc dragilor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

ieri la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

Crochete italiene - Aperitivul gustos din cartofi

de RODIMUR 8

pe 04.10 la 00:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]